Feride Kozeli

Obituary of Feride Kozeli

English:

Feride Kozeli, 89, of Albany, passed away on February 20th, 2023 surrounded by family. Feride was born on February 26, 1933 to Kibe and Mersin Braçe in Lozhan-Korçe, Albania. In 1956 Feride married her husband Avdyl Kozeli. They had three wonderful children together, Nefise (Vasfi) Spaho, Liliana (Robert) Pulaha, and Petrika (Shege) Kozeli. Her greatest joy was spending time with her family. Her favorite hobbies consisted of gardening, playing dominos or cards, taking long walks, dancing, as well as watching "Wheel of Fortune". Feride enjoyed traveling everywhere with family and was always up for new adventures. She loved going to "Scoups" for her favorite soft vanilla twist ice-cream. She was predeceased by her husband, and her two brothers, Mestan and Mehmet.

Feride is survived by her two brothers, Bujar and Muamer, and two sisters, Nevrez and Barize. She is also survived by her three children, her five grandchildren, Bardhi (Elga) Spaho, Florjan (Ciara) Pulaha, Adela (Michael) Holodak, Klajdi (Anila) Kozeli, and Aldo (Kamela) Kozeli, as well as her three great grandchildren, Kristel, Mia, and Alessio.

 

Albanian:

Feride Kozeli, 89 vjeç, në Albany, ndërroi jetë më 20 shkurt 2023 e rrethuar nga familja. Feride lindi më 26 shkurt 1933 nga Kibe dhe Mersin Braçë në Lozhan-Korçe, Shqipëri.

Në vitin 1956 Feride u martua me bashkëshortin e saj Avdyl Kozeli. Ata patën tre fëmijë të mrekullueshëm së bashku, Nefise (Vasfi) Spaho, Liliana (Robert) Pulaha dhe Petrika (Shege) Kozeli. Deshira e saj më e madhe ishte të kalonte kohë me familjen. Hobi i saj i preferuar përbëhej nga kopshtari, të luante domino ose letra, të bënte shëtitje të gjata, të kërcente, si dhe të shikonte "Wheel of Fortune". Feride i pëlqente të udhëtonte kudo me familjen dhe ishte gjithmonë e gatshme për aventura të reja. Asaj i pëlqente të shkonte në "Scoups" për akulloren e saj të preferuar të butë me vanilje.

Ajo ishte e trishtuar nga humbja e bashkëshortit dhe dy vëllezërit e saj, Mestani dhe Mehmeti. Feride ka lënë pas dy vëllezër, Bujarin dhe Muamerin dhe dy motrat, Nevrezin dhe Barizen. Ajo ka lënë gjithashtu tre fëmijët e saj, pesë nipërit e saj, Bardhi (Elga) Spaho, Florjan (Ciara) Pulaha, Adela (Michael) Holodak, Klajdi (Anila) Kozeli dhe Aldo (Kamela) Kozeli, si dhe tre të mëdhenjtë e saj. nipërit, Kristel, Mia dhe Alessio.

 

Relatives and friends are cordially invited to attend calling hours on Wednesday, February 22nd, 2023 at Dufresne & Cavanaugh Funeral Home, 149 Old Loudon Rd., Latham from 10:00 am to 12:00 pm. Interment in Memory gardens Cemetery will immediately follow the calling hours.

 

To leave a condolence message or order flowers please follow the respective tabs to the left.

To send flowers to the family or plant a tree in memory of Feride Kozeli, please visit Tribute Store
Wednesday
22
February

Visitation at Funeral Home

10:00 am - 12:00 pm
Wednesday, February 22, 2023
Dufresne & Cavanaugh Funeral Home
149 Old Loudon Road
Latham, New York, United States
Wednesday
22
February

Final Resting Place

12:30 pm
Wednesday, February 22, 2023
Memory's Garden
983 Watervliet Shaker Road
Colonie, New York, United States
Share Your Memory of
Feride